Ciorbă de varză cu afumătură

de diaconta in Ciorbe, 31 Mar 2012 | 5944 vizualizari

 

Mama ne-a facut o ciorbă de varză delicioasă.La noi în Ardeal,îi mai spunem „luşcoş” date fiind influenţele maghiare.Oricum,românească ori ungurească e bună rău.

 

INGREDIENTE

  • O bucata costita afumata,se poate folosi kaiser,carnati ori jambon
  • O varza proaspata
  • Morcovi
  • O ceapa uscata
  • O lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • Ulei
  • Marar,cimbru
  • Sare,piper
  • Smantana pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de varză cu afumătură:

 

Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in care am pus putina sare.Nu punem prea multa sare deoarece afumatura este sarata de obicei.

Varza o taiem fideluta.

Cand morcovii sunt aproape fierti,punem si varza.Fiind varza noua,fierbe foarte repede.

Preparam un rântaş.Intr-o cratita punem putin ulei si calim putin o lingura de faina.Luam cratita de pe foc,punem sucul de rosii si apa.atat cat sa avem lichid suficient incat compozitia sa nu fie prea groasa dar nici foarte subtire.

Punem rântasul in oala si amestecam sa nu se faca cocoloase.Adaugam mararul,cimbrul si putin piper.

Mai lasam sa fiarba cam 10 minute.

Servim  cu smantana si ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

03.04.2012, 22:12

nicidecum Dorin cautam solutii.limita maxima de prieteni e 150,eu aveam deja,dar ti-am facut loc

diaconta 1

03.04.2012, 22:16

nu plange Dorin ca ma intristezi si pe mine si de ma apuc de plans,zau de ma poti imbuna

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 12:00

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare